Terugblik januari t/m maart 2023

We trapten het kersverse 2023 af met goede zin om de stembanden te gebruiken. Niet alleen om weer samen te repeteren, maar in januari ook in het bijzonder voor de Algemene Leden Vergadering. Een verademing om na de online meeting van vorig jaar gewoon weer rond de tafel te kunnen zitten met koffie, thee en een bijpassende versnapering. Naast het terugblikken op 2022 werd er vooruitgeblikt op wat het jaar 2023 het koor zal brengen en is er bovendien een nieuw bestuur gevormd, bestaande uit Naomi (bestuurslid), Adinda (secretaris), Inge (penningmeester), Leonie (vice-voorzitter) en Remco (voorzitter). Dit vijfkoppige team zal er dit jaar weer op toezien dat alle Tutti-zaken goed verlopen. Op 6 januari waren we voor de eerste keer in 2023 bij elkaar en repeteerden we meteen voor de viering op 8 januari.

Met februari in zicht bereidt Tutti zich voor met wekelijkse repetities op het Gasthuisconcert bij de RANO op 19 Februari in Gorinchem. In onze klassieke zwart-wit-rode kleding heeft het koor de bewoners en luisteraars via de lokale radio veel plezier bezorgd. Dat overigens niet voordat RK Tutti de week daarvoor, 12 februari, wederom de mis in de vertrouwde kerk muzikaal heeft mogen begeleiden. Met deze twee op de planning in de kortste maand van het jaar is Tutti dus erg enthousiast begonnen.

Je had het vast niet aan zien komen, maar ook in maart is Tutti weer volop aan de slag gegaan. Zo hebben we 5 maart de mis muzikaal mogen ondersteunen. Gelukkig was er ook tijd voor ontspanning: de 10e van deze derde maand stond in het teken van een heuse spelletjesavond… mét pubquiz! Adinda en Leonie hebben hun uiterste best gedaan dit op de vloer te zetten. Met succes, want Tutti heeft- even uit de zangconcentratie – specifiek een avond ingezet op lachen, gieren en brullen. Om dit op hun beurt uiteraard meteen omver te schoppen met de competitieve Wie Is De Mol?-poules waar elk jaar fanatiek naar wordt gegist en gekeken door het overgrote deel van de leden. 😉 

Leuke lezer, denk je nou ‘Tutti is hét koor, waar ik mijn gezelligheid en mijn zang kwijt kan!’ of ‘misschien is dit leuke koor wel iets voor iemand die ik ken’? Een gouden tip: 2 juni houdt het koor een open repetitie en dan ben je van harte welkom om eens mee te kijken en/of te zingen. Naast natuurlijk jouw aanwezigheid kun je dan ook verder deelnemen aan de rest van ons muzikale programma van 2023, waar we jullie natuurlijk van op de hoogte houden.