Terugblik april t/m juni 2023

We sloten onze vierde maand van dit jaar af met het vertrouwde zingen in de mis. Met deze viering én de spelletjesavond nog maar net achter de kiezen (of stembanden) stond Tutti alweer klaar om ook in mei de muziekwereld van zijn sokken te blazen. En dat met maar liefst twee optredens achter elkaar!

Op de veertiende van mei waren we in Dordrecht in de Antoniuskerk te vinden voor een vormselviering. Een bijzondere ervaring, niet alleen omdat het koor dit keer achter de kerkgangers was opgesteld, maar ook omdat de bisschop zelf in persoon aanwezig was om het sacrament toe te dienen. Aan het einde kregen we zelfs een positief duimpje van hem! Het tweede optreden vond plaats op de 21ste van de vijfde: precies een week later. Deze keer was Genderen aan de beurt. In onze vrijwel traditionele zwart-wit-rode kledij mocht Tutti de dienst daar muzikaal ondersteunen.

Alsof dat allemaal nog niet druk genoeg was, kwam ook de open repetitie in het zicht. Op twee juni zette Tutti haar deuren open en mocht ze nieuwe zangers en zangeressen verwelkomen. Daar zijn er zelfs een paar van blijven plakken! Wellicht herkent u de onbekende koppies op de foto van de seizoensafsluiting hieronder!

Over die afsluiting gesproken: die was verrassend warm en zonnig. Daarbij hebben alle leden -en dirigent!- weer uren staan kokkerellen om zo de achtertuin van Adinda tot Michelin-waardig restaurant om te dopen. Naarmate de avond vorderde, kwamen ook de spelletjes tevoorschijn. Ik kan u vertellen dat daar nog lang na zonsondergang, en ver voorbij bedtijd, fijn gebruik van is gemaakt. Een gezellige afsluiting van dit koorseizoen dus. Op naar het nieuwe seizoen!

Gelukkig zijn we vanaf eind augustus gewoon weer terug met onze stemmen. Denk jij nou ‘Tutti is hét koor, waar ik mijn gezelligheid en mijn zang kwijt kan!’ of ‘misschien is dit leuke koor wel iets voor iemand die ik ken’? Een gouden tip: 13 oktober houden we weer een open repetitie en dan ben jij van harte welkom om eens mee te kijken en/of te zingen! Naast natuurlijk de aanwezigheid kan er dan ook verder deelgenomen worden aan de rest van ons muzikale programma van 2023, waar we jullie natuurlijk van op de hoogte houden. Daarbij hopen we van harte u/jou tegen te komen in de viering!