2022 januari tot en met mei

Het is alweer een tijd geleden dat jullie een terugblik hebben kunnen lezen. Dit betekent niet dat Tutti van januari tot juni heeft stilgezeten. In tegendeel, er is juist weer wat meer om te vertellen.  

Januari  

Januari was een rustige maand. Tutti heeft online haar Algemene Ledenvergadering moeten houden i.v.m de toen geldende coronaregels. We hebben met elkaar teruggekeken op 2020, gepraat over allerlei zaken binnen Tutti en is er een nieuw bestuur gevormd. Achteraf hebben een aantal Tutti leden de avond kunnen afsluiten door na de ALV gezellig een spelletje online te spelen. 28 januari konden we elkaar eindelijk weer zien en hebben we gezellig met elkaar kunnen zingen.  

Februari 

In februari hebben we 2 keer opgetreden. 6 februari mochten we de mis weer muzikaal begeleiden als koor. Verder heeft Tutti kunnen oefenen voor de eerste keer uitzingen in een erg lange tijd. Zo waren wij uitgenodigd voor de avonddienst in Almkerk. Het was een mooie dienst en de kerk was flink gevuld met vele jongeren. Wat was het ontzettend tof om dit weer te zien. In februari kregen we ook te horen dat ons welgeliefde weekend in Rijsbergen door zou gaan. Ik noem het nu wel ‘ons welgeliefde weekend’, maar JKF zelf zou maar 1 dag duren. Gelukkig zijn wij niet uit het veld te slaan en hebben wij ons best gedaan om het toch een weekend te maken, met succes! De vertrouwde boer waar Tutti ieder jaar heeft kunnen overnachten, had ons graag weer op zijn boerderij. Eens een weekend in Rijsbergen, altijd een weekend in Rijsbergen.  

Jongerenkoor Tutti tijdens de avonddienst in Almkerk

Maart 

In maart hebben we gezongen in onze eigen kerk op 27 maart. Maar één keer zingen in de kerk laat maand maart rustig lijken, maar dat was het zeker niet. Tutti heeft een start gemaakt met het oefenen voor ons repertoire voor JKF. 

April  

In april hebben we twee keer mogen zingen in onze eigen kerk. 14 april hebben we mogen zingen op Witte donderdag en 16 april hebben wij bij de Paaswake gezongen. Ook in april heeft Tutti weer hard moeten oefenen met het repertoire voor JKF.  

Mei  

22 mei hebben we weer gezongen in onze eigen kerk. Een week later heeft Tutti op 28 mei weer op het podium van de St. Bavokerk in Rijsbergen kunnen staan. Het was alweer 3 jaar geleden dat wij mee konden doen met het Jongerenkoren Festival. Het voelde goed om weer terug te zijn, maar het was ook wel moeilijk. Iedereen wist namelijk dat dit de allerlaatste editie van ons welgeliefde JKF zou zijn. Alle leden hebben door de jaren heen veel waarde gehecht aan het weekend waar we ieder jaar zo naar uitkeken. Alle gezelligheid en het samen zijn met elkaar. Bekende gezichten van andere koren en de mensen die ervoor zorgen dat JKF ieder jaar weer georganiseerd kon worden. Het was dan ook best zwaar voor sommigen om afscheid te nemen van Rijsbergen. Voor nu lijkt het erop dat Tutti zich niet meer kan voorbereiden op dit fantastische weekend. Misschien dat er in de toekomst nog iets geregeld kan worden zodat wij elkaar toch weer mogen tegenkomen in Rijsbergen, dat iemand toch nog JKF zou kunnen oppakken. Dat we weer tegen en met elkaar kunnen zingen. Wie weet wat de toekomst ons kan brengen, maar we blijven hopen. ‘Until we meet again’.  

Jongerenkoor Tutti voor de St. Bavo Kerk in Rijsbergen voor het JKF 2022