Terugblik Maart 2017

Maart is voorbij en daarmee is het eerste kwartaal voor Tutti omgevlogen. De eerste maanden waren goed gevuld met leuke optredens, een uitje naar de Efteling en vooral veel repetities. Ook in maart gingen we weer hard aan de slag. Er stonden geen optredens op de planning , maar dat gaf ons de tijd om uitgebreid te oefenen met nieuw repertoire.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en manieren om te verbeteren, zo ook nu weer. Met vier nieuwe nummers, in vier verschillende talen en stijlen. Ten eerste, ‘Cantique de Jean Racine’. Dit klassieke Franse lied is zowel qua taal als stijl een uitdaging voor ons, waar we veel van kunnen leren en door kunnen groeien. Ook  is het een primeur, dit is namelijk de eerste Franstalige muziek in het repertoire van Tutti. Daarnaast zingen we sinds kort ook ‘Great is the Lord’. Dit Engelstalige nummer in gospelstijl daagt ons uit om meer te swingen en veel energie te geven. Om daarna weer de rust terug te vinden hebben we ook ‘Bleibet Hier’ nieuw in ons repertoire. Deze muziek is afkomstig uit Taizé. Met dit lied experimenteren we met de afwisseling van solo’s en koorzang. Ons laatste nieuwe lied is een bijzondere, namelijk ‘ De stilte tegemoet’. Zowel de tekst als de melodie van dit lied zijn geschreven door onze dirigent en een aantal koorleden. Zij zijn aan de slag gegaan met het thema ‘stilte raakt’ en hebben zo een erg mooi lied geschreven. Veel diversiteit dus! Dat is ook waar we bij Tutti van houden.

Al dat repeteren doen we natuurlijk niet zomaar. 10&11 juni zal Jongerenkoor Tutti namelijk weer deelnemen aan het Nationaal Jongerenkoren Festival. Tijdens deze competitie zullen we de strijd aan gaan met andere koren uit heel Nederland. Hier zullen we ‘Great is the Lord’ en ‘De stilte tegemoet’ ten gehore brengen. Echter is Tutti ook al eerder te beluisteren. Namelijk op 14 en 16 april. 14 april is het goede vrijdag en dan zal Tutti zingen om 19:00 uur. Ook op eerste paasdag , 16 april, zal Tutti zingen. De viering op eerste paasdag begint om 10:00 uur. Beide vieringen zijn in onze eigen kerk.

Wij hebben dus genoeg om de komende periode voor te repeteren en dat gaan we met heel veel plezier en enthousiasme doen. Verder zal er vanaf nu elke maand een terugblik van de vorige maand verschijnen op onze website. Wij hopen u zo op de hoogte te houden van alle leuke gebeurtenissen en ontwikkelingen binnen ons koor.

Tot volgende maand!