Terugblik April 2018

April stond voor ons vooral in het teken van heel veel oefenen voor een aantal hele leuke dingen. Verder stonden er ook twee optredens op de planning. Genoeg om over te vertellen dus! Dit doen we graag in deze Terugblik.

Voor de eerste paar repetities stond vooral oefenen op het programma. Bijvoorbeeld voor het JKF. Op 2 en 3 juni zullen wij weer meedoen aan het jaarlijkse Jongeren Koren Festival. Hier zullen we de strijd aan gaan met jongerenkoren uit het hele land en zelf ook vier liedjes ten gehore brengen. Hier moet dus hard voor geoefend worden en nieuwe liedjes voor worden ingestudeerd. Het gaat al heel goed en we kijken er ontzettend naar uit.

Op 20 april stond er weer een catechese op het programma die door jongeren van ons koor georganiseerd wordt. Deze keer kwam Pastoor Dick van Klaveren vertellen over het thema eucharistie. Het was een hele interessant, inspirerende en fijne avond.

We oefenden natuurlijk ook voor optredens die wat dichterbij zijn. Zoals de viering in onze eigen kerk op 22 april. Hierin mochten wij weer zingen. Het was een mooie viering en we hebben goed gezongen.

Een week later stond er nog een viering op de planning. Deze keer niet in Gorinchem, maar in Brielle. Hier zongen we samen met RK Koor Intermezzo. Ook dit was een mooie, bijzondere viering waarin we goed hebben gezongen.

Mei wordt ook weer een drukke maand voor ons. Naast het oefenen voor JKF staan er nog twee optredens op het programma. Met Pinksteren, op 20 mei, zingen we namelijk in onze eigen kerk. Een week later, op 27 mei, zingen we in Doorn. We zijn gevraagd om daar, in het Nieuw Hyde Park, een concert te geven voor ouderen.

Twee heel verschillende optredens, maar beide erg leuk om te doen. Wij gaan mei dan ook met veel enthousiasme tegemoet. Wil je alles weten over deze leuke en muzikale maand? Kom dan volgende maand terug voor de Terugblik van mei!