Terugblik Juni 2017

Juni is alweer voorbij en wat was dit een drukke maar vooral leuke maand voor ons koor. We hadden een aantal leuke optredens op het programma staan waar we veel voor hebben gerepeteerd en lang naar hebben uit gekeken. Ben je benieuwd naar onze activiteiten van de afgelopen maand? Lees dan snel verder!

Naar ons eerste optreden in juni keken wij al heel lang uit. Je hebt er vast al vaker over gelezen of gehoord namelijk; onze optreden op het Nationaal Jongerenkoren Festival. We vertrokken zaterdag ochtend 10 juni met ons hele koor al vroeg naar Rijsbergen. Eenmaal daar aangekomen dronken we even snel koffie en thee en daarna begonnen we met inzingen. Na het inzingen begon de openingsviering en daarna mochten wij de A-competitie openen met ons optreden. Hier hadden we maanden voor geoefend en nu mochten we eindelijk laten zien moet we kunnen. Er heerste gezonde spanning maar we er hadden er vooral heel veel zin in. We hebben 4 liedjes gezongen en na het terug luisteren van de cd kunnen we concluderen dat we trots op onszelf mogen zijn! Na ons eigen optreden hebben we geluisterd naar andere koren, onze bedden klaargemaakt op de slaap locatie, deelgenomen aan spelletjesmiddag en lekker gebarbecued. Toen de avond viel was het tijd voor de altijd gezellige feestavond.  We hebben een hele leuke en gezellige avond gehad. Zondag ochtend was het al vroeg tijd om op te staan en aan te schuiven bij het ontbijt. Na lekker gegeten te hebben gingen we naar de eucharistie viering in de kerk, waarna de competitie weer hervat werd. Ook op zondag hebben we veel naar koren geluisterd. Tussendoor pakten we onze spullen op de slaaplocatie weer in en aten we gezellig een ijsje. Aan het einde van de middag was het tijd voor de prijsuitreiking. Hier hoorden we dat we niet in de top 3 geëindigd waren maar dat hadden we, na het horen van de andere koren, ook niet verwacht. Nadat onze voorzitter de uitslag en het jury commentaar het opgehaald hoorden we dat we 5de waren geworden. Een hele aangename verrassing en iets waar we heel trots op zijn. Blij maar ook moe van het lange weekend keerden we weer terug naar Gorinchem. Wij kijken nu al uit naar volgend jaar!

Op 23juni repeteerde we voor het laatst dit seizoen. Deze repetitie stond volledig in het teken van ons optreden in Laren. Nu hebben we zomervakantie en vanaf 18 augustus zullen onze repetities weer starten. 

Dit jaar hebben we ook, op 25 juni, voor de 2e keer in Laren in een processie mogen meelopen en zingen. We begonnen de dag met een informatieve inleiding over het christendom in andere landen, nadat we lekker hadden ingezongen. De processie startte om 11 uur vanuit de basiliek en daar vandaan zijn we naar het kerkhof gelopen. Niet alleen hebben we vele liederen gezongen met elkaar, maar we hebben ook met elkaar en een broeder gebeden en nagedacht in stilte. Eenmaal op het kerkhof aangekomen begon de mis in de buitenlucht. We hebben mogen zingen onder begeleiding van onze dirigent op de gitaar. Het was erg mooi om de processie te mogen lopen, er was enorm veel belangstelling vanuit de omgeving voor deze bijzondere gebeurtenis.

De repetities zitten er voorlopig weer op, maar we zijn natuurlijk niet zomaar de vakantie in gegaan. We hebben dit mooie seizoen dat we samen hadden als koor afgesloten met een gezellige avond waarbij iedereen wat lekkers te eten meebracht. Deze avond hebben we helaas afscheid genomen van Laura van Wijnen, zij is 12,5 jaar lid geweest van Tutti, en wat een gezelligheid heeft ze altijd meegebracht. Na veel gelachen te hebben en het ophalen van vele herinneringen zijn we weer lekker naar huis gegaan om van de vakantie te gaan genieten.

Door de zomervakantie zijn er geen repetities en optredens in de maand juli. Dat betekend dat wij ook met onze terugblikposts even een pauze nemen. Maar vanaf september zijn ze gewoon weer terug met de terugblik van augustus.

Fijne zomervakantie en tot september!