Tutti wint eerste prijs op JKF Rijsbergen 2015

Op 6 en 7 juni deed Tutti mee aan het JongerenKorenFestival in Rijsbergen. Tutti zong mee in de B-categorie, waar het de eerste plaats heeft weten te behalen.

Op 6 juni 2015 verzamelden 18 liturgische tiener- en jongerenkoren zich in Rijsbergen waar het JongerenKorenFestival dit jaar voor de 26e keer plaatsvond. Het thema
van dit jaar was ‘omgaan met elkaar’. De jongerenkoren strijden voor de titel Nationaal Kampioen Jongerenkoren. Zij zullen door een publieksjury en een vakkundige jury worden beoordeeld op onder andere bruikbaarheid van de liederen in de liturgie en zangkwaliteit. Daarnaast bekijkt de jury met een kritisch oog de uitstraling en presentatie van het koor. Ook zingt elk koor een lied uit de bundel “verplicht werk jongerenkoren” dat door de organisatie verstrekt wordt. De competitie was verdeeld in een A- en B-categorie. Zes koren zongen in de B-competitie waaronder Tutti.

Tutti heeft vier nummers gezongen: Baba Yetu, Getuigen van licht, Onze Vader en als laatste nummer Als de wereld van ons is. Baba Yetu van Christopher Tin is een lied vol energie en kracht dat als inzinglied de gelegenheid geeft te wennen aan het podium, maar ook meteen de volle concentratie vraagt. Bij het nummer Getuigen van licht is de tekst van het lied een gebed tot God, waarin we vragen Hem steeds weer te mogen ontmoeten. Onze Vader is gecomponeerd voor het NationaalJongerenkoor. Het is een klassieke, maar toch hedendaagse uitvoering van het bekendste gebed ter wereld. Tutti sloot af met Als de wereld van ons is van Marco Borsato. Het lied is een protestlied tegen de manier waarop wij met de wereld en vooral met elkaar omgaan.

“Dat we eerste mogen worden tijdens dit jaar, dat Tutti 40 jaar bestaat, maakt het extra bijzonder.”

aldus voorzitter Marieke Collignon.